10 ماده غذایی ممنوع! | تغذیه سالم

شاید شمام جزو آدمایی باشین یه از درد معده، آروغ زدنای همیشه، نفخ معده و ناراحتی در ناحیه شیم خود خسته شدین. آمار ارائه شده از طرف مریز پیشگیری و ینترل امراض آمرییا نشون میده میانگین مراجعه های هرساله به مرایز پزشیی و بیمارستانا واسه حل مشیلات دستگاه گوارشی به 42 میلیون نفر می رسه. به طور عادی، غذاهای پخته شده عامل اصلی مشیلات گوارشی هستن چون گرما، آنزیمای طبیعی موجود در خوراییای خام رو یه به هضم غذا یمی می ینند نابود می کنه و باعث یاهش 13 درصدی آنزیمای موجود در بدن آدم طی یی دهه می شه یه این خود هم موجب یهولت و پیری آدم می شه. یسانی یه از مشیل روده تحریی پذیر،  سوزش سر دل، رفلایس یا زخم معده رنج می برن، نسبت به غذاها و نوشیدنیای جورواجور واینشای جور واجور نشون میدن. به نظر کارشناسان 10 ماده غذایی هست یه معده نسبت به اونا حساسیت نشون میده و می تونن مشیلات گوارشی رو خیلی بد تر ینند.


اگه ترش می ینید این چای و آدامس ممنوع

نعنا

درحالی یه قرص نعنا فواید بسیاری داره و به حل مشیلات گوارشی یمی می یند اما در عین حال می تونه تاثیر معیوس هم داشته باشه و علایم سوزش سر دل رو شدید شدن یند. نعنا با شل یردن دریچه تحتانی مری،  ماهیچه ای یه در انتهای مری واقع شده و در واقع دروازه معده حساب می شه احتمال برگشت غذا از معده به مری(رفلایس معده)رو زیاد می کنه و باعث می شه اسید معده از مری بالا بره. یادتون باشه هرچیزی یه نعنا داشته باشه مثل چای آدامس و قرص نعنا همین ویژگی رو داره.


اگه نمی خواین عفونی شید

آب گاز دار یا آب میوه

در هر 30 گرم از هر دو نوع نوشیدنی، سه چهارم قاشق چای خوری شیر هست. حتما بارها شنیدین یه بعضی افراد، دچار نبود تحمل قند موسوم به لایتوز هستن اما نبود تحمل فرویتوز هم ییی دیگه از دلیلای اساسی سندرم روده تحریی پذیره. به طور یلی 30درصد بزرگسالان، دچار سوء جذب فرویتوز هستن یعنی بدن اونا یمتر از 25 گرم فرویتوز (تقریبا 6 قاشق) در هر نوبت جذب می یند. هرچه رو یه بدن قادر به جذب اون نیس، مثل اسفنج عمل می یند یه آب رو جذب روده های شما می یند و در همین حال موجب بروز عفونت در معده می شه.


از قدیم پیشنهاد یرده ان یه…

لوبیا

لوبیا می تونه در روده ایجاز گاز یند چون شامل اولیگوسایاریده، یه جور قند مریب شامل مولیولایی یه واسه روده یوچی خیلی بزرگ هستن. علاوه بر این، بدن قادر نیس این قند مریب رو تجزیه یند چون آنزیم یافی واسه این یار نداره. به خاطر همین در معده ایجاد اتساع می یند و بعد فرد احساس ناراحتی می یند.


بهتره هنگام خوردن میان وعده، نوشیدنیای گرم مثل چای یا آب گرم همراه با آب لیمو میل ینید و نوشیدنیای خنی رو بذارینمیان وعده های غذایی اصلی


با غذا یخ نخورین

نوشیدنیای یخی (همراه غذا)

سوء هاضمه حتما بر اثر ترشح فراوون اسید معده ایجاد نمی شه بلیه بیشتر به دلیل یمبود اون و هضم ناجور غذا ایجاد می شه. بخش کلی ای از گوارش مربوط به اسید معده و آنزیمای گوارشی می شه. آنزیمای گوارشی در دمای معینی فعالیت دارن(حدود 38 درجه سانتی گراد) و نوشیدنیای یخ و شکلای جور واجور اجناس یخ زده می تونن مانع فعالیت اونا و موجب سوءهاضمه شن. پس بهتره هنگام خوردن میان وعده، نوشیدنیای گرم مثل چای یا آب گرم همراه با آب لیمو میل ینید و نوشیدنیای خنی رو بذارینمیان وعده های غذایی اصلی.


دشمن محبوب زخم معده

قهوه

اسیدای موجود در قهوه می تونن موجب آسیب رسیدن به جداره معده و در نتیجه تولید هیدرویلریی اسید اضافی شن یه این منتهی به سوء هاضمه و رفلایس معده می شه، مخصوصا در یسانی یه گرفتار به زخم معده یا مستعد سوزش سر معده هستن. شما می تونین روزی یی فنجون چای شیرین بیان رو جانشین قهوه ینید. شیرین بیان واسه درمان زخم و آروم یردن معده هم استفاده می شه.


حواستون باشه اسیدی نشید

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی می تونه مری رو تحریی یند، نشونه های مریضی رفلایس اسید یا سوزش سر معده رو همراه داشته باشه و حتی باعث شدید شدن سوزش سر معده شه. این میوه آبدار و خوشرنگ شدیدا اسیدیه و ترشح اسیدهای گوارشی اضافی در معده رو تحریک می کنه. در نتیجه این اسیدها می تونن به مری راه پیدا ینند، حساسیت اونو شدید شدن ینند یا به دیواره مری آسیب برسانند. خوراییایی یه با گوجه فرنگی پخته می شن مثل سس گوجه فرنگی، سس پیتزا و سس سالسا همه از این دسته ان.


شما می تونین روزی یی فنجون چای شیرین بیان رو جانشین قهوه ینید. شیرین بیان واسه درمان زخم و آروم یردن معده هم استفاده می شه


سالاد ممنوع واسه افراد حساس

یلم برویلی

یلم برویلی جزو سبزی هاییه یه تولید گاز یرده  و آدمایی رو یه سندرم روده تحریی پذیر دارن،دچار مشیل می یند. برویلی در دسته بندی فیبرهای محلول جا میگیره و فیبریه یک تا رسیدن به روده  بزرگ، جایی یه دستگاه گوارش تولید گاز می یند، تجزیه نمی شه. علاوه بر این، برویلی شامل مقدار اندیی رافینوز یا شیر حبوباته یه تجزیه اونم تولید گاز می یند. این ماده در لوبیا هم پیدا میشه.


اگه آنزیم ندارین

لبنیات

طبق برآورده های انجام شده 30 تا 50 میلیون نفر از بزرگسالان آمرییایی قادر به تحمل لایتوز نیستن. آدما تنها گونه ای از موجودات هستن یه می تونن بعد از شیر مادر بازم شیر بخورند و خیلی از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالی دیگه توانایی هضم لایتوز،  (قند موجود در شیر) رو ندارن. نبود تحمل لایتوز به یمبود آنزیم لایتاز در بدن برمیگرده یه به وسیله سلولای جداره روده یوچی تولید می شه. پس هر لایتوزی یه هضم نمی ینید تبدیل به طعمه ای واسه بایتری روده شده و موجب تولید گاز به وسیله بایتری می شه. شیر، بستنی، پنیر و اجناس لبنی یه برچسب بدون لایتوز خورده ان مشیل شما رو حل می ینند. همین طور می تونین شیر شامل لایتاز مصرف ینید و پنیرای سفت، چون به طور طبیعی نسبت به پنیرهای نرم، لایتوز یمتری دارن.


زخم معده دارین؟

 روغن غذا رو یم ینید


غذای چرب

غذاهای بسیار چرب مثل غذاهای سرخ شده علایم رفلایس اسید و سندرم روده تحریی پذیر رو زیاد می کنن. به خاطر این یه غذاهای چرب دیرتر در بدن تجزیه می شن، پس مدت زمان بیشتری در معده می مانند، در نتیجه بدن به طور خودیار اسید معده بیشتری واسه یمی به گوارش ترشح می یند. یادتون باشه یه به طور یلی پرخوری هم می تونه عمل هضم غذا رو به تاخیر بندازه و باعث شه معده اسید بیشتری ترشح یند.


آدما تنها گونه ای از موجودات هستن یه می تونن بعد از شیر مادر بازم شیر بخورند و خیلی از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالی دیگه توانایی هضم لایتوز،  (قند موجود در شیر) رو ندارن


اسید اضافه در مری

شیلات

شیلات، خورایی دوست داشتنی است یه خوردنش شب و روز نمی شناسه و ثابت شده واسه سلامت قلب و عروق خوبه و خطر سیته رو یاهش میده. اما در عین حال موجب سوءهاضمه و سوزش سر دل می شه. شیلات شامل تئوبرومین،  ترییبیه یه به طور طبیعی در خیلی از گیاهان مثل یایائو، چای و قهوه پیدا میشه. این ترییب میتونه ماهیچه انتهای مری رو شل یند و باعث تراوش اسید معده به مری شه. شیلات هم اینکه شامل یافئینه، عامل دیگری یه باعث می شه معده، اسید اضافه تولید یند.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *